top of page
Zoeken

7 Tekenen wanneer je lichaam toe is aan een massage

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

7 redenen wanneer je lichaam toe is aan een massage.



Iedereen zou op regelmatige basis een massage moeten ondergaan voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Vaak zijn er ook redenen dat je echt een massage nodig hebt.


Dit zijn de redenen:


1. Lichamelijke pijnklachten bij beweging

Een voorbeeld hiervan is de pijn die je kunt ervaren in je onderrug tijdens het bewegen. Een ander voorbeeld kan zijn dat je nek erg stijf is, waardoor je je hoofd moeilijk of nauwelijks naar links of rechts kan bewegen.


Hoe langer je met de pijn rond blijft lopen, hoe erger het kan worden.

Het is belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren en je gezondheid in de watten te leggen.


2. Slecht slapen

Massages helpen bij slaapproblemen. Doordat je je door een massage zo ontspannen voelt ben je vaak na een massage rozig, loom en val je makkelijker in slaap. Door een massage maak je het hormoon melatonine aan.

Melatonine is het slaaphormoon. Slaap is belangrijk voor de herstel van het lichaam en om jezelf helemaal op te laden. Slaap je niet goed of slecht de laatste tijd? Dan kunnen massages bijdragen aan het herstel hiervan!


3. Hoofdpijn

Heb je vaak last van barstende hoofdpijn? Paracetamol en aspirine helpen helaas maar tijdelijk. Zijn je spieren in je nek, schouders, rug en hoofd vaak gespannen? Laat je spieren dan los masseren, als de spanning in je spieren weg is ga je merken dat je minder vaak last hebt van hoofdpijn.


4. Emotionele instabiliteit

Ben je de laatste tijd om de kleinste dingen geïrriteerd? Zit je niet lekker in je vel?

Een massage zorgt er voor dat je gelukshormonen worden aangemaakt door de hormonen oxytocine en serotonine.

Oxytocine is het knuffelhormoon dat ervoor zorgt dat het stressniveau verlaagd en je je blij, tevreden en ontspannen voelt. Serotonine is een soort antidepressivum en geeft je ook zelfvertrouwen. Massages stimuleren dus de stabiliteit in je emoties.


5. Te veel stress

Wanneer we te druk zijn en veel stress ervaren dan maakt ons lichaam het stress-hormoon cortisol aan.

Cortisol wordt ook wel het ‘sloop hormoon’ genoemd. Het hormoon wordt gemaakt in de bijnieren als reactie op een angst of stressprikkel. Het is een manier van je lichaam om snel te handelen in stressvolle situaties.

Heb je een lage weerstand, slapeloosheid en een verminderende eetlust, dat kan te maken hebben door te veel stress.


6. Ziek

Is je weerstand vaak uit balans en merk je dat je vaak ziek wordt?

Met een massage verhoog je je weerstand. Een massage is goed voor je omdat het de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Witte bloedcellen beschermen het lichaam tegen ziektes en schadelijke stoffen.

Massages versterken op die manier het immuunsysteem.


7. Vermoeidheid

Heb je vaak geen energie en is je batterij snel leeg aan het einde van je dag?

Door een massage wordt bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd. Het bloed gaat sneller stromen en bereikt de organen beter. Dit komt door de fysieke aanrakingen van het lichaam en de chemische stoffen die vrijkomen wanneer we ons ontspannen. Een verbeterende bloedsomloop verbetert de levering van zuurstof en voedingstoffen aan de spiercellen. Dit zorgt ervoor dat weefsels beter functioneren en afvalstoffen beter verwijderd worden.

Dit zorgt ervoor dat we ons energieker voelen.


Dus waar wacht je nog op? Boek nu een massage en laat je lekker in de watten leggen!

206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page