top of page
Zoeken

Informatie over harsen

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022



Wat is harsen? Harsen betekent ontharen door middel van warme of koude hars. Met harsen verwijder je de haren met de wortel en uit het haarzakje. Door vaker te harsen raken de haarzakjes beschadigd en komen daardoor niet meer terug. Het kan daarom zo zijn dat sommige haren niet meer terug groeien. Lichaamsdelen zoals: oksels, benen, bovenlip en bikinilijn worden het vaak geharst. Het is toch heerlijk om in de zomer of op vakantie met gladde benen of oksels de vakantie tegemoet te gaan!

Voor het harsen

Voor het harsen is het slim om een paar dagen van te voren de huid te scrubben. Dat zorgt er voor dat de dode huidcellen al verwijderd zijn en dat het harsen nog makkelijker gaat. Door te scrubben voorkom je ingegroeide haren. Zorg er wel voor dat je 24 uur voor de harsbehandeling niet meer scrubt.

De haren moeten minimaal 0.5 tot 1 cm lang zijn. Zijn de haren te kort dan is het moeilijker te harsen.


Wat te doen na het harsen?

Na het harsen staan de haarzakjes open en is de huid soms rood en gevoelig. Daardoor komt het wel eens voor dat er huidirritatie optreedt daarom is het belangrijk om de huid schoon te houden, geen strakke kleding te dragen en warmte te vermijden. Ga ook niet onder de zonnebank of zonnebaden als je net geharst bent. Vermijd ook de sportschool voor een paar dagen om irritatie te voorkomen.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page